Nederlands

De “lage landen toer” heeft ons bedrijf bezocht op 13 en 14 mei 2010.
Hier onder kunt je de afbeeldingen bekijken door de link te gebruiken

 
 
 
Hallo bedankt voor het bezoeken van mijn site.
Als jij net zo’n VOLVO en Oldtimer liefhebber bent als ik, zul je denk ik hier veel leuke dingen op kunnen zien of vinden.

 

Dit is hoe het allemaal als hobby begon.
EersteF88
Toen ik 16 jaar was mocht ik van mijn vader (na veel aandringen) mijn eerste vrachtwagen kopen. Deze heeft hij toen voor mij opgezocht en gevonden bij transport bedrijf C.Bol in ’s Gravenzande. De DB-05-10
Het moest uiteraard een F88 worden. Daar was ik al zoveel ritten in mee geweest met Jan van Santen, die toen bij Cor van Rijswijk uit Leidschendam reed.
Twee jaar later kocht ik er nog een F88 bij, deze was een paar jaar jonger en was parabool geveerd. Dus maakte ik van twee een die dan weer beter reed. Na verloop van tijd wou ik wel een wat jongere auto, het thema van oldtimer was toen nog niet aan de orde.
De F88 werd verkocht en er kwam een F10. Deze heb ik maar 1 jaar gehad, omdat wij gingen verhuizen met ons bedrijf naar Schiedam. Daar had ik de tijd en de ruimte er niet meer voor.

 

F10eersteF88eerste
Dit zijn dan de 2 eerste auto’s waar alles mee begonnen is.
Zoals je ziet zijn heb ik de kleuren ook weer terug laten komen op de tandem as trekker die ik 1998 heb gerestaureerd.
Toen kon je de voorkeur voor de kleuren ook al zien aan de bumper van de F88.

 

Modelbouw

Eenmaal aangekomen in Schiedam, en nu zonder vrachtwagens kruipt het bloed toch waar het niet gaan kan. En zo begon ik met de modelbouw van vrachtwagens, uiteraard ook VOLVO schaal 1:16.
Toen ik na ongeveer een jaar of 8 er weer wat meer tijd voor kreeg, heb ik de draad opgepakt en weer een vrachtwagen gekocht om te gaan restaureren.

 
 
 
 
 
25
Dat was in 1998, het werd een Volvo F88 tandem-as trekker (rechts) van 1970 waar wij ook verschillende keren mee naar Zweden zijn geweest.
Lees hier meer over in de Reisverslagen.
En later ook nog een F88 combi (onder) die weer in zijn originele staat gerestaureerd is.

 
 
 
 
 
 
Molcombie1
Daarna ging alles anders dan ik verwacht had. Ik vond nog een F88 en nog 1 en nog 1 en al gauw had ik een leuke verzameling.
Ik wilde graag een verzameling van allerlei types Volvo’s en hier ging ik dus langzaam aan naar op zoek. Al de auto’s die vanaf toen kwamen werden eerst in het werk gebruikt.

 
 
 
 
 
 
F10
In 2000 kocht ik een F10 van 1981 dit was een motor wagen welke ik ingekort heb tot trekker en waarvan ik ook nog het originele Nederlandse kenteken heb. Deze auto hebben we in 2008 gerestaureerd. Onder restauratie en eigen auto’s kun je hem ook gerestaureerd weer vinden.

 
 
 
 
 
 
 
 
178In 2001 kwam ik op 1 van mijn reizen door Zweden een Volvo F12 Globetrotter van 1989 tegen toen ik een paar F88’s ging ophalen. Ik kon de verleiding niet weerstaan en heb hem gekocht. Lees het hele verhaal HIER
Ook met deze auto hebben we een poos gewerkt

 
 
 
 
 
 
 
 
NL12-1In 2004 kwam ik een zeer zeldzame Volvo NL12 van 1994 tegen. Het was een unieke kans om zo’n auto te kopen, want hiervan zijn er niet veel.
Dus dit werd de vervanger voor de F12 globetrotter en we hebben hem meteen in onze nieuwe bedrijfs kleuren gespoten.

 
 
 
 
 
 
 
 
VWbusIn 2005 hebben wij ook een F88 van 1976 en onze VW bus in deze nieuwe bedrijfs kleuren gemaakt.
Het jaar daarop, in 2006 vond ik een mooie F10 van 1986 met maar 560.000 km op de teller. Dit was een zeer mooie auto en we hebben hem direct opgeknapt en in de nieuwe kleuren gespoten.

 
 
 
 
 
 
 
Rij1Rij2Links en rechts de auto’s in 2006
Zoals je hier op de foto’s kunt zien zijn dit de oude kleuren van Cor van Rijswijk uit Leidschendam, waar Theo en ik gewerkt hebben. Het bedrijf rijdt nu niet meer met deze kleuren, ik heb dit altijd bijzonder mooie kleuren gevonden en heb deze na overleg over genomen. Nu heb ik er mijn werk van kunnen maken. Samen met Theo, Wiliam en Roelof restaureren we nu alle merken en types zoals je op de andere pagina’s kan zien

  
Voor contact:

Mob: 06-53432385
Mail: Leo Bol
Energiestraat 20
7891 GW Klazienaveen

Voor verdere info van ons bedrijf zie ook al de andere pagina`s.